Omgeving

 

Orihuela Costa heeft meer dan 16 km mediterraans stranden aan de Spaanse Costa Blanca. Er zijn dramatische klippen en fantastische witte stranden. De beste stranden zijn Punta Prima, Playa Flamenca, Cabo Roig, Campoamor en La Zenia.


Orihuela Costa ligt ca 4 km van zee en moet niet worden verward met de stad Orihuela welke 30 km landinwaarts ligt maar een bezoek vanaf Orihuela Costa zeker waard is. In februari staan de prachtige amandel- en nectarinebomen in volle bloei en de kleuren tekenen zich helder af tegen de strak blauwe lucht. De mensen in deze streek zijn heel aardig en zeer gastvrij. De streek is hier vlakker dan ten noorden van Alicante.

 

Torrevieja geniet van een uitzonderlijk microklimaat: 320 dagen zon per jaar zijn zeker geen uitzondering, dus zonnige zomers en zachte winters. U kunt er daarom bijna het hele jaar door buiten leven. Op 20 km. vindt u de Mar Menor, de grootste binnenzee van Europa, met klinkende namen als San Pedro del Pinatar, Santiago de la Ribera en Cartagena. In Lo Pagan kunt u trouwens genieten van de natuurlijke modderbaden aan zee. De Mar Menor is gemiddeld zelfs 5° warmer dan de Middellandse Zee.

Gezellige marktjes zijn er in overvloed en culinair is het een mekka van restaurantjes en typische eetgelegenheden. Het achterland van Torrevieja is nogal heuvelachtig. Heerlijk om er doorheen te rijden, te fietsen of te wandelen in de natuur. Hier wordt u omringd door fruitplantages met duizenden bomen. Steden als Alicante, Elche, Murcia, Cartagena, Lorca en natuurlijk ook Orihuela zijn makkelijk te bereiken. Steden die veel te bieden hebben en die een rijke traditie meedragen. En het is er altijd een beetje feest, want Spanjaarden grijpen elke gelegenheid aan om in kleurrijke en prachtige klederdracht naar buiten te komen. Feesten als Carnaval, Semana Santa (de goede week vóór Pasen), Moros y Cristianos, Ferias (kermissen) en Romerias (bedevaarten) moet u echt beleven.

De Costa Blanca, bekend om zijn subtropisch klimaat, wordt ook wel het "Florida van Europa" genoemd. Wist u dat dit warme klimaat in combinatie met de zoutmeren een gezonde uitwerking op reumatische patiënten schijnt te hebben? Casa Peco ligt een uurtje rijden ten zuiden van Alicante Airport.
U kunt ook uitstekend vissen, wandelen, mountainbiken, fietsen en wielrennen in de omgeving van Orihuela Costa. Uitdagingen en activiteiten genoeg in de omgeving.

Video's,Video's

Meer informatie vind u op de pagina video's. Veel kijk plezier!!!